środa, 25 stycznia 2012

Pikantna zupa cebulowa

ხახვის პიკანტური წვნიანი მაწვნითა და სუნელებით



4 – 5 główek Cebuli obrać i drobno pokroić. Na gorącym oleju smażymy cebulę, wyciśnięty czosnek, starty imbir oraz mieloną ostrą czerwoną paprykę ( czuszkę ), aż się zeszkli i zacznie brązowieć, bardzo często mieszamy żeby się nie przypaliła. Dodajemy Trochę cynamonu i goździki oraz gałkę muszkatołową. Dolewamy 3 l gorącej wody i dodajemy 100g ryżu. Pod koniec kiedy ryż będzie ugotowani dodajemy dobrze zmiksowane 2 jajka z 300 ml maconi (jogurt naturalni) oraz 2 łyżkami octu winnego. Zupę posypać drobno pokrojoną lub suszoną natką pietruszki, kolendry oraz koperkiem. Doprowadzić do wrzenia, odstawić i posolić.

4 - 5 თავი ხახვი გავფრცქვნათ და წმინდად დავჭრათ, 3.4 ს/კ გახურებულ ზეთში მოვშუშოთ ხახვი, გაჭყლეტილი ნიორი, გახეხილი კოჭა (ჯანჯაფილი) კარგი დაბრაწული ფერის მიღებამდე. დავამატოთ ცხარე წითელი წიწაკა. ცტაოდენი მიხაკ – დარიჩინი, ჯავზი. დავასხათ 3ლ ცხელი წყალი, ჩავყაროთ 100 გრ ბრინჯი . როდესაც ბრინჯი უკვე მზად იქნება დავამატოთ 300 გრ მაწონთან და 2 ს/კოვზ ღვინის ძმართან ერთად დაბლენდერებული 2 ცალი კვერცხი. მოვაყაროთ წმინდად დაჭრილი ცოცხალი ან დფქვილი ოხრახუში, ქინძი და კამა. ვაცალოთ წამოდუღება. გადმოვდგათ ცეცხლიდან და დავამატოთ მარილი.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz