niedziela, 22 stycznia 2012

"ბაგრატიონი": სუპი და სალათა... BAGRATIONI: zupa i sałatka

სუპი და სალათა ბაგრატიონის ავტორი თანამედროვე კლასიკური ფრანგული კულინარიის "მამაბურჯი" Marie-Antoine Carême გახლავთ, რომელსაც chef of kings and king of chefs -ს ეძახდნენ, რადგან მისი გენია მართავდა ნაპოლეონის, ალექსანდრე I, ტალეირანის, ჯორჯ IV, როტშილდისა და სხვა ძლიერთა ამა ქვეყნისა სამზარეულოებს.



Autorem "BAGRATIONI" zupa i sałatka jest Marie-Antoine Carême (ur. 8 czerwca 1784 w Paryżu, zm. 12 stycznia 1833) - francuski szef kuchni i cukiernik, autor fundamentalnych książek kucharskich klasycznej kuchni francuskiej.Jednym z najważniejszych dzieł, jakie po sobie pozostawił był Kucharz paryski (Cuisinier parisien) - wykładnia kuchni francuskiej XIX wieku. Nazywano go "le roi des chefs et le chef des rois" poneważ gotował dla Napoleona, Jerzy IV, Alessander I, Talleyrand, Rothschilda oraz innych możnych tego świata.

Zupę i salatkę BAGRATIONI Marie-Antoine Carême wymyślił w hołdzie generała Piotra Bagrationi, bohatera bitwi pod Borodino gdzie dowodząc lewym skrzydłem armii rosyjskiej odparł wszystkie ataki wojsk Napoleona, zaś sam został ciężko ranny i niebawem zmarł.



უგემრიელესი სალათა ქათმის ფილეთი, ქამა სოკოთი და მაკარონით... მკვრივი, ხორციანი პამოდორიც დაგჭირდებათ და მაიონეზიც თუმცა გამოგიტყდებით მე მაიონეზს არ ვწყალობ და ვცდილობ , სადაც მომიხერხდება მაწვნით ჩვანაცვლო... მაგრამ გახსოვდეთ (!!!) ორიგინალური რეცეპტურა მაიონეზს ითხოვს



საქონლის ხორცის, ძვლისა და ქათმის ხორცის სუპი "ბაგრატიონი" ქალბატონებისათვის მადერას ითვალისწინებს რეცეპტურაში ხოლო ვაჟბატონებისათვის - რომს . კიდევ ერთი შტრიხი პორტრეტის სრულყოფისათვის - სუპთან ერთად აუცილებელია მიართვათ ფენოვანი ცომის ღვეზელები ძვლის ტვინის გულსართით...



Zupa BAGRATIONI dla Pań przyrządza się z dodatkiem Madery, zaś dla Panów - z dodatkiem rumu. Do zupi należy podawać pierożki z ciasta francuskiego nadziewane szpikiem kostnym.



BAGRATIONI: zupa z wołowiny, drobiu i kości szpikowej


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz