Wczoraj były urodziny mojego taty. A to Cesarska szarlotka [jabłecznik] z rodzynkami oraz cynamonem ... dla taty. გუშინ ჩემი მამიკოს დაბადების დღე იყო და მისი საყვარელი "კარალევსკი პეროგი" გავუკეთე ქიშმიშითა და დარიჩინით
Szarlotka (jabłecznik) – pochodzący z Francji wyrób cukierniczy, wynalazek przypisywany Marie-Antoine'owi Carême'owi, składający się z półkruchego lub kruchego ciasta oraz owoców. Carême miał stworzyć ciasto o nazwie charlotte russe specjalnie dla cara Aleksandra I, swego wieloletniego pracodawcy. Nazwę swą szarlotka zawdzięcza księżnej Charlotcie, szwagierce imperatora, późniejszej carycy.
Nadzieniem najczęściej są jabłka, można także używać gruszek, brzoskwiń, moreli i innych owoców, a jako dodatku rodzynek. Do jabłek w polskiej szarlotce dodawane są przyprawy korzenne, najczęściej cynamon i goździki. ( żródło: Wikipedia )
"კარალევსკი პეროგი" ანუ უგემრიელესი "შარლოტკა" - არც დროის მცნობი არც სივრცის ...
250გრ კარაქი კარგად ავთქვიფოთ. დავუმატოთ 1 ჭიქა შაქარი, 4 კვერცხის გული + 1 ჭიქა მაწონი ან არაჟანი + სოდა და ძმარი + ვანილი. კარგად მოვურიოთ. ფქვილი იმდენი, რომ ცომი იყოს ფაფუკი და ნაზი.
გამოვაცხოთ სამი ფირფიტა.
4 კვერცხის ცილა ძალიან მაგრად ავთქვიფოთ ორთქლის აბაზანაზე და დავუმატოთ წინასწარ გამზადებული ვაშლის პიურე. ეს მასა წავუსვათ ყველა ფირფიტას, რომლებიც სურვილის შემთხვევაში სულ ოდნავ კონიაკით ან რომით შეგიძლიათ "მოწუწოთ", მოვაყაროთ ქიშმიში. ზედას მოვაყაროთ შაქრის პუდრი. კიდევ ზემოდან სულ ოდნავ (ოდნავ!)დაფქული დარიჩინი.
მიირთვით 2-3 საათის შემდეგ.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz